10:11:35; 15 Червня 2025
boloto header
До виходу Stalker 2 залишилось:
loading...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Ваше враження від проходження гри Сталкер Тінь Чорнобиля
FenomenДата: Середа, 19 Травня 2021, 7:07:14 | Повідомлення # 1
Група: Адміністратори
Репутація: 6
Статус: Offline
Ця тема створена для того, щоб ви поділилися від своїх вражень під час проходження гри. На які складності грали, всі плюси та мінуси ,цікаві історії з гри, можливо смішні баги ну і саме основне Ваша оцінка по десятибальні шкалі .

clownsporttДата: Середа, 19 Травня 2021, 7:38:53 | Повідомлення # 2
Група: Сталкери
Репутація: 2
Легендарний всесвіт сталкера, всесвіт до якого руки дійшли тільки не давно,але можливо воно і найкраще.

Граючи цю гру можна відчути себе в ліпший традиціях ісекаю, і це на хвилиночку 2007 рік, взаємодія з всесвітом просто вражає і захоплює, справді класно коли кожне проходження гри завдяки тому що кожна твоя дія на щось впливає  є унікальним.

Цікавий факт але:

Гарно візуалізовані ігрові сюжети проекту «S.T.A.L.K.E.R.» спонукали посилення уваги до реальної Чорнобильської зони відчуження. Як наслідок поступово формується новий вид екстремального туризму в Чорнобиль, Прип'ять та зону відчуження — Сталкерство — мандрівки територією реальної зони відчуження.

Гра яка повпливала на ціле покоління людей і завдяки якій  було створено безліч модів, написано не одну книгу, ця гра назавжди залишила своє місце в історії.

І не хай для декого   оцінка 10 балів з 10  буде звучати надто упереджено
гра яка настільки сильно повпливала, на суб. культуру, і історію незалежної України загалом
нижче чим 10 балів оцінюватись не може.

FenomenДата: Четвер, 20 Травня 2021, 9:38:10 | Повідомлення # 3
Група: Адміністратори
Репутація: 6
Вперше я пройшов гру Сталкер Тінь Чорнобиля приблизно через 2-3 місяці після її релізу.
Це був диск друга і для того, щоб можна було грати, мені необхідно було, щоб диск був постійно в двд-ромі (такий на той момент захист від піратства).
На жаль, тоді мав вже відавати диск і пройшов лише 25-30% гри, і через 2-3 тижні все таки випросив гроші для того ,щоб придбати свій власний + доклав свої гроші.
На той момент придбав диск в мережі магазинів Меломан, в якому я тепер розумію більшість дисків були піратські, бо більшість ігор і збірок ігор продавалися в 2-3 рази дешевше чим ліцензійна гра Сталкер Тінь Чорнобиля, тому я мусів збрехати про її вартість вдома, щоб мені не сказали чому я заплатив за 1 гру стільки скільки коштують 2-3 разом інші ігри )))

Гра настільки мені сподобалася, і я настільки став фанатом її що коли побачив в журналі Ігроманія, що скоро буде її приквел Чисте Небо  вирішив створити сайт, і в ці задумці мені дуже допоміг мій однокласник (SERGAS), з яким нам вдалося на той час створити сайт з 1700 унікальними відвідувачами в день (на той час це було десь топ 10-15 в СНГ серед сайтів сталкерської тематики), він до речі (сайт) називався stalker-fenomen.
Думаю про цю історію потрібно написати окремий пост, тому повертаюся до гри.

Зараз коли я вирішив оновити в пам'яті всю трилогію бо дуже багато речей я вже забув, бо з останнього проходження цієї серії минуло не менше чим 5-6 років а багато інформації потрібно для того щоб якісно зробити цей сайт.
В мене був дуже сильний страх : чи під час цього проходження ця гра все таки буде таким самим шедевром яким я її вважав всі ці роки від моменту своїх перших проходження в дитинстві.

Цього разу я вирішив її пройти повністю на складності Майстер та на українські локалізації, на жаль, в стімі лише обрізана версія локалізації де говорять українською лише ключові персонажі (що вбивало всю атмосферу), на щастя мені допомогли поставити повну українську локалізацію такі ж самі як і я фанати гри з офіційного діскорд серверу гри (особлива подяка за це Taybenberg)
Тепер і Ви можете поставити повну укр. локалізацію на гру по інструкції з нашого сайту (посилання на інструкцію

Вже з моменту коли я відкрив головне меню і почув цю саму мелодію пішли "мурашки" пошкірі і було відчуття, що я повернувся в дитинство, але страх що гра може тепер мене розчарувати ще залишався.

З перших секунд вступного відео я був дуже приємно вражений з укр. локалізації гри.
І вот знову від крамара Сидоровича чую цей легендарний  діалог до Міченого , коли я вийшов з бункера Сидоровича і побачив Село Новачків мене захлиснула сильна ностальгія і тут я зрозумів що після 5-6 років з моменту останього проходження гри, я знову вдома.

Важко описати яке це приємне відчуття чути знайомі мелодії гітари біля багаття і спеціально зупинятися щоб послухати анекдот від сталкерів Відчуття атмосфери гри почало зявлятися вже на Агропромі, особливо був цікавий момент : коли я пам'ятав що мене очікує кровосос і його поява не стала для мене сюрпризом ... а от в момент коли я його тільки залутав і обернувся прямо перед носом в мене стояв військовий і від нього я вже отримав міні сркімер , бо ні по звуку ні на радарі я його не чув і не бачив )) 

Момент коли я відчув що "боже це саме та атмосфера яку я так любив" була коли я спустився в Лабораторію Х-18. Звуки в лабораторії були неймовірні коли полтергейст кидав бочки або розбивав пляшки просто важко описати, велика подяка за це людям які створювали ці звукові ефекти. Навіть був момент коли розбилась пляшка був такий чіткий звук ,що я подумав що щось сталося з моїм акваріумом а не то, що це в грі.

Важко передати всі свої враження але вже після лабораторії страх що в дитинстві я переоцінив гру відпали повністю, а було враження лише "вона ще краща чим коли я її грав колись"

Всі попередні проходження гри я завжди йшов на 2 кінцівки (знищення і приєднання до О-Свідомості). Цього разу я вирішив побачити кінцівку з Монолітом, коли я потрапив в реактор де є Моноліт цей самий легендарний виконувач бажань, я був дуже вражений красою цієї локаії і самим монолітом, і в ту саму чергу був дуже засмучений що колись проігнорував ці фінали гри. Кінцівка в мене була Багатство.

Я дуже радий, що знову пройшов цей ШЕДЕВР, це дозволило відчути всі ці емоції захоплення від гри які я відчував в дитинстві. На щастя через довгий термін я пам'ятав лише основні моменти гри і тому проходження гри було досить цікавим і були моменти де я відверто тупив. Проходження гри в мене заняло 27.8 годин по стіму - не жалію ні про одну секунду

Якщо мене спитають зі здивуваням : "чи я справді люблю цю гру через стільки років?", я відповім : "Завжди..."

Дякую всім за ваш час і увагу

RockLifeДата: Вівторок, 02 Листопада 2021, 9:47:51 | Повідомлення # 4
Група: Долг
Репутація: 3
Ці враження важко описувати словами, це була взагалі одна з перших ігр в які я зіграв, тому все було дуже цікаво, пам'ятаю я цілими днями оббігав всі локації по декілька разів щоб знайти які-небудь секретики, тому що все було цікаво, і навіть після десяти років я граю в цю гру і впізнаю для себе щось нове.

АномальнийРавликДата: Середа, 15 Грудня 2021, 2:50:39 | Повідомлення # 5
Група: Сталкери
Репутація: 4
Пройшов відносно недавно, було дуже цікаво, гра дивує навіть через 14 років після свого виходу)

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: